Friday, 19 April 2013

Philips Lumea - noul sistem de epilare definitiva de la tine de acasa!

Bună fetelor!
Iată că a venit în sfârşit mult aşteptata primăvară!! Credeam că va fi iarnă veşnică, dar iată că la Craiova de la începutul săptămânii s-a instalat uşor primăvara. Astăzi au fost în jur de 20 de grade, temperatura perfectă pentru noua mea rochiţă piersicie cu buline, doar că m-a oprit ceva. Ce? Pilozitatea membrelor inferioare. Şi iată că aşa ajungem la subiectul zilei de astăzi, epilarea şi nu orice fel de epilare, dar vă mai ţin puţin în suspans şi nu vă spun despre ce e vorba.
 
Câte dintre noi nu se întreabă "de ce a trebuit să avem noi fetele păr pe picioare?". Eu îmi pun întrebarea aceasta de câte ori mă epilez. Sau "de ce părul nedorit e atât de rezistent pe când cel dorit e atât de fragil?" Câte metode de eliminare a părului nedorit nu am încercat până acum şi câte dintre ele au avut rezultat pe termen lung? Aici vă pot face o listă cu tot ce am încercat până acum precum şi cu rezultatele obţinute.

- Lama de ras. Aceasta este prima metodă încercată de mine încă de pe vremea când părul era blonduţ. Cred că toate am început cu lama de ras sau am folosit-o măcar ocazional. Este cea mai simplă, rapidă şi ieftină metodă de epilat, dar consider că are prea multe dezavantaje. Părul creşte foarte repede, este aspru, ţepos şi în plus produce şi iritaţii ale pielii. Să nu mai adaug faptul că în timp rădăcina firelor de păr devine mai puternică, iar firele mai dese. Nu mai folosesc această metodă de câţiva ani de zile nici măcar în momentele de criză. Nu, nu şi nu!

- Crema depilatoare. Nu mi-a plăcut niciodată această metodă din nenumărate motive. Părul creşte la fel de repede ca şi la aparatul de ras, este îndepărtat doar de la suprafaţă, majoritatea cremelor depilatoare au un miros total respingător şi în plus mi se pare o metodă foarte complicată. De fiecare dată când am optat pentru această metodă am reuşit să murdăresc tot în jurul meu şi nici nu am scăpat în totalitate de părul nedorit. Şi aici spun tot nu.

- Epilatorul. Epilatorul ar fi o metodă atât de bună dacă nu ar rupe atât de multe fire. Pentru mine este ca şi când aş folosi lama, dar cu durere. Astăzi mă epilez şi de mâine încep să îmi crească firele rupte, peste câteva zile iar mă epilez, iar se rup fire, şi tot aşa. Este un ciclu ce nu se încheie niciodată. Şi am încercat atât epilatorul normal cu pensete cât şi pe cele cu discuri ceramice. Părul meu pur şi simplu se opune să fie smuls.
- Ceara. Mi se pare una dintre cele mai bune metode de epilare. Doare întradevăr, dar rezultatele sunt pe măsură. Am încercat ceară rece, ceară ce se încalzeşte în cuptorul cu microunde, benzi cu ceară, aparatul acela cu rezerve, dar şi banala ceară de albine ce se încălzeşte pe plită. Am fost mulţumită de majoritatea, dar şi aici există dezavantaje. În primul rând faptul că este o metodă dureroasă şi în al doilea rând faptul că trebuie să aştepţi ca părul să aibă o lungime cam măricică. Şi cum să stai vara să aştepţi să îţi crească părul pe picioare?

Cam acestea sunt metodele pe care le-am încercat până acum. Ce aş vrea să mai încerc vă întrebaţi? Epilarea definitivă!! M-am interesat de multe ori despre epilarea cu laser, dar nu am fost convinsă să încerc. Din ce am citit am aflat că epilarea cu laser este dureroasă în primul rând, costisitoare, poate funcţiona pentru unele persoane, iar pentru altele nu şi în plus poate avea şi multe efecte secundare cum ar fi: roşeaţă, inflamaţii, eschimoze, arsuri sau infecţii. Pentru a reduce riscul apariţiei acestor complicaţii este de preferat ca tratamentele cu laser să fie aplicate pe timpul iernii, lucru ce iar îmi displace.

Şi abia acum ajungem la subiectul zilei de astăzi.  Credeţi în dragoste la prima vedere? Eu m-am îndrăgostit iremediabil după ce am citit că cei de la Philips au lansat un nou sistem de epilare cu lumină intens pulsată Lumea, sistem ce poate fi folosit acasă. Acasă?! Acasă la mine?! Adică pot avea acasă propriul salon? Din momentul acela am fost ca Gollum cu inelul său preţios: my precious Lumea!

 photo PHI00051_Lumea_Initial_Email_05_03_zpsfd6b4a79.jpg
De câte ori nu am auzit de epilarea definitivă şi am visat cu ochii deschişi la ziua în care toate ne vom permite să scapăm definitiv de părul nedorit? Philips Lumea foloseşte cea mai modernă tehnologie pentru îndepărtarea părului nedorit şi anume lumina intens pulsată sau IPL, tehnologie ce până acum era folosită doar în saloanele profesionale.

Pentru a vă explica mai bine ce înseamnă lumină intens pulsată am preluat informaţia de pe site-ul oficial: "IPL foloseste impulsuri luminoase delicate, care sunt absorbite de catre melanina – pigmentul care atribuie coloratura parului si pielii. Odata absorbite, aceste impulsuri luminoase genereaza caldura care stimuleaza firul de par sa intre intr-o stare de repaus, impiedicandu-i astfel, cresterea. Pe parcursul urmatoarelor zile, parul cade in mod natural si reaparitia sa este inhibata. In concluzie, tehnologia IPL este cu atat mai eficienta cu cat firele de par sunt mai bogate in melanina."

 

Tare îmi mai place cum sună! Există două modele Philips Lumea în România: 
  1. Lumea SC2003 (pentru epilarea părului de pe corp şi faţă - 2.330 lei);
  2. Lumea SC2001 (pentru epilarea părului de pe corp - 1.863 lei). 
Noul model Philips Lumea SC2003 dispune de ataşamentul cu filtru dublu, special dezvoltat de Philips pentru utilizarea pe zonele de pe faţă: buza superioară, bărbie şi perciuni. De asemenea, poate fi folosit şi în alte zone sensibile ale corpului, cum ar fi axilele, zona inghinală sau alte locuri mai dificile!

Nu am auzit decât buza superioară! Adică adio benzi de mustaţă? Cum ai putea să nu îl iubeşti? În plus este un aparat fără fir, ador acest lucru deoarece mereu mă incomodează cablurile şi poate fi transportat foarte uşor. Nu necesită alte accesorii suplimentare, geluri sau creme, nu trebuie să îi schimbi lămpile şi nu are alte costuri ascunse. Mai exact plăteşti exact ceea ce primeşti. Cât costă? 2.330 lei! Unele persoane ar spune că nu ar da aceşti bani pentru un asemenea aparat, dar dacă stai să te gandeşti şi sa aduni ce bani dai pe celelalte metode de epilat sau pe epilarea la salon, eu consider ca e mult mai avantajos un astfel de aparat ce constituie o investiţie pe termen lung.

Cum se foloseşte?

  1. Inainte de utilizare, foloseste lama de ras pe zonele dorite, pana la indepartarea completa a parului. Astfel, energia produsa de pulsatiile de lumina este canalizata in cel mai eficient mod asupra foliculilor de par.
  2. Seteaza intensitatea luminii in functie de tipul tau de piele si de culoarea parului tau de pe corp.
  3. Aplica pulsatiile de lumina asupra pielii. Acestea vor produce “adormirea” radacinii firelor de par, inhiband, astfel, cresterea. Nu-ti face griji, caci filtrul UV integrat actioneaza doar asupra firului de par, neafectand pielea, iar inelul de siguranta previne pulsarea neintentionata. Tratamentele se fac o data la doua saptamani, iar rezultatele devin vizibile dupa 4-5 sedinte.
Mai are vreun rost să exemplific de ce Lumea ar fi prietenul meu cel mai bun? E simplu! Pentru că: adio mustaţă, adio ceară, adio epilator, adio creme de după, uleiuri calmante, benzi, adio iritaţii şi foliculită, adio cabluri incomode, adio durere!

Dacă tot nu v-am convins vă invit să accesaţi site-ul oficial www.philipslumea.ro unde găsiţi foarte multe informaţii utile, dar şi unde puteţi adresa întrebările dumneavoastră medicului dermatolog Anca Faca. La fel puteţi accesa şi site-ul Laurei Coşoi, ea fiind imaginea Philips Lumea, imagine ce tare bine o prinde.

 photo RTEmagicC_lauracosoi_philipslumea_1jpg_zpsd63ac3c2.jpg

Ce trebuie să mai spun este faptul că particip la concursul organizat pe blogul Ioanei Dumitrache în colaborare cu Philips unde pot câştiga sistemul de epilare definitivă Philips Lumea SC2003. Acesta este blogul unde am citit pentru prima dată de acest minunat concurs, dar cu ocazia aceasta am aflat şi de bloguri noi pe care le voi citi cu drag. În plus de astăzi se organizează şi concursuri special pentru voi cititoarele!!

Cam asta a fost postarea mea despre tine, Philips Lumea şi îti promit că te voi avea chiar dacă nu voi câştiga acest concurs. Promit!!
Sper că aţi avut răbdare să citiţi tot şi că sunteţi la fel de intrigate ca şi mine!
Pupici!