Wednesday, 29 October 2014

Epilarea definitiva cu Philips Lumea - Prima utilizare.

Am revenit cu impresiile primei şedinţe de tratament!

Trebuia să fac asta ieri, dar din păcate am avut ceva problema cu calculatorul, nu ştiu din ce motiv dar nu îmi mai apărea nimic pe ecran. Şi pentru că sunt fată descurcăreaţă am desfacut carcasa şi mi-am bagat nasul prin componente prin bios şi prin cm.. ceva. Nu ştiu ce i-am facut dar l-am reparat! Aşa că YAY mie!!
Dar să revin la subiectul de astăzi până nu mi se strică iar pc-ul...

După ce am citit bine manualul de utilizare am trecut la partea cea mai neplăcută pentru mine, îndepărtarea părului cu lama de ras. Urăsc să îmi rad părul şi am facut asta numai de câteva ori când au fost urgenţe şi inculpatul nu era suficient de crescut pentru epilare cu ceară şi de fiecare dată am regretat pentru că părul meu este negru şi are firul gros, iar a doua zi picioarele mele arătau precum barba unui bărbat. Să spunem că sunt candidatul perfect pentru Philips Lumea, păr negru şi sănătos, piele deschisă la culoare.

Pe pielea perfect curată şi perfect bărbierită cum îmi place mie să zic (să vă mai spun că nu mă descurc deloc cu aparatul de ras şi că am reuşit să îmi fac ceva tăieturi frumuşele pe picioare?), am început să delimitez zona pe care vroiam să o tratez, gambele, cu un creion dermatograf alb, creion Ada luat de la colţul blocului. Am trasat linii verticale din 3 în 3 cm, se vede în poză foarte clar cât de bine am reuşit să măsor nu? Data viitoare sigur nu mai folosesc centimetrul ci voi măsura dupa ochii. Sunt singură că îmi va ieşi mult mai bine. Am pornit aparatul, am dat drumul la cronometru şi am început să număr pulsaţiile.
 photo primaut1_zps58ac8f9c.jpg

 photo primaut_zpsf547d31d.jpg

După fix 7 minute şi 90 de pulsaţii am terminat de tratat gamba numărul unu. Yey! Gamba numărul doi a mers mult mai uşor, deja devenisem expertă în mânuirea aparatului! Singura problemă a fost tibia unde osul nu îmi permitea să aşez capatul aparatului perfect pe piele, dar până la urmă am reuşit.

Apropo de pulsaţii, de la bun început mi-a fost teamă că nu îmi vor ajunge cele 100.000 de pulsaţii. Cu un calcul simplu vedem că îmi pot trata gambele de 555 ori? Deci clar nu îmi mai fac griji din cauza lor chiar dacă nu voi trata doar gambele ci şi zona axială şi inghinală, dar acestea se tratează print-un număr mic de pulsaţii.

Ştiu că multe fete au impresia că acest tratament este oarecum dureros, ce pot să vă spun eu este faptul că nu doare deloc! Am simţit o uşoară senzaţie de cald, dar nicidecum de ars, doar puţin călduţ deşi l-am folosit la intensitatea 5/5 recomandată pentru genul meu de păr şi piele. Cred că la un moment dat am simţit puţin miros de pârlit şi aparatul s-a încălzit puţin, dar nimic să mă facă să suspectez că ceva ar fi în neregulă.

Ce vreau să vă mai spun este faptul că mi-am făcut zilele trecute test într-o zonă fără păr să văd dacă apar reacţii alergice şi nu s-a întâmplat absolut nimic. Parcă simţeam nevoia să se înroşească zona sau ceva de genul acesta ca să am o confirmare că face ceva. Da, cam aşa funcţionează creierul meu, dacă nu apar reacţii alergice crede că nu se va întâmpla nimic nici cu pilozitatea nedorită.

Aşadar nu doare, este foarte simplu de folosit cu modul glisare şi pulsare, dar numai după ce capeţi puţină experienţă. La prima încercare am reuşit să aplic două pulsaţii în acelaşi loc, din fericire nu observ nimic suspect în zona aceea nici a doua zi după tratament.

Acum abia aştept să văd rezultatele. Ştiu că este un tratament de durată, dar pur şi simplu nu mai am răbdare. Acum stau şi număr zilele până la următorul tratament.

Sper să vă fie util acest articol, o să revin cu impresii noi de îndată ce observ apariţia rezultatelor.

Mai multe despre Philips Lumea găsiţi în postările anterioare: Philips Lumea noul sistem de epilare definitivă de la tine de acasă şi Philips Lumea bun venit în lumea mea 

Cam atât pentru astăzi. Ne vedem data viitoare!
Kisses!